Kék hírek, bulvár

2015.10.21. 20:05

Videokamerákat és fényképezőgépet sikkasztott a hotelból

Vádat emeltek egy törteli férfi ellen, aki elsikkasztotta a rábízott videokamerákat, fényképezőgépet egy kecskeméti hotelből.

H. I.

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a 34 éves, többszörösen büntetett előéletű férfi egy kecskeméti hotelben digitális eszközökkel dolgozott, virtuális technikára oktatta a hotel alkalmazottait. A munkaeszközök egy cég tulajdonában voltak, az oktatás fejében a vádlott alkalmanként a hotel egyik szobájában lakhatott.
– A vádlott 2013 november közepe és 2014 áprilisa közötti időben a rábízott digitális munkaeszközök közül a hotel raktárából két darab videokamerát, egy fényképezőgépet és két objektívet sikkasztott el egy fényképezőgép táskával együtt. Az összesen 970 ezer forint értékű tárgyakat egy budapesti zálogházban 500 ezer forintért eladta, a kapott pénzt pedig felélte. A sikkasztással okozott kár nem térült meg, a tulajdonos cég képviselője kérte az okozott kár megtérítését - részletezte Schmidt Gábor.

A szabadlábon védekező vádlottat a Kecskeméti Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnössége megállapítása esetén egy korábbi felfüggesztett börtönt is végre kell hajtani a vádlotton.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!