Kék hírek, bulvár

2015.10.20. 21:30

Magára hagyták a vérző kisfiút

Egy teherautóval elsodortak, majd magára hagyták a vérző kisfiút – ezért emelt vádat az ügyészség egy 25 éves férfi és fiatalkorú társa ellen.

Zsámbóki Dóra

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közlése szerint a teherautó 25 éves sofőrje és fiatalkorú utasa 2014. szeptember 5-én este 7 óra körül Kunszentmiklós lakott területén közlekedett egy tehergépkocsival. Az egyik útkereszteződéshez érve a sofőr járművével megállt, majd úgy kezdett hátramenetbe, hogy eközben figyelmen kívül hagyta a jármű mögött közlekedő 11 éves kerékpáros fiút, ezért a tehergépkocsi bal oldali hátsó részével elsodorta őt. A baleset következtében a gyermek 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A balesetet észrevette a sofőr, megállt, kiszállt, odament a fiúhoz, pár szót beszélt vele, majd visszaült és utasával, a mindvégig a gépkocsiban tartózkodó fiatalkorú vádlottal együtt a helyszínről elhajtottak. Bár a teherautó sofőrje és utasa is látta a gyermek vérző könyökét és karját, egyikük sem nyújtott tőle elvárható segítséget a baleset során, számukra is felismerhető módon sérüléseket szenvedett gyermekkorú sértettnek.
Az ügyészség álláspontja szerint mivel a teherautó sofőrje a KRESZ-szabályok megszegésével általa előidézett balesetben megsérült gyermeknek nem nyújtott segítséget, ezért őt a járási ügyészség a segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabb megítélésű, minősített bűntettével vádolja, amely a törvény szerint 3 évig terjedő börtönbüntetéssel büntetendő. Az egy hónap híján 18 éves és így még fiatalkorúnak számító utasát, akit ugyancsak terhelt a segítségnyújtási kötelezettség, ezen bűncselekmény enyhébb vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!