Kék hírek, bulvár

2015.10.02. 14:14

Előzetesben az édesanyját megfojtó lakiteleki férfi

Pénteken a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte annak az 58 éves lakiteleki férfinek az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint áprilisban megfojtotta 86 éves, mozgáskorlátozott édesanyját, majd az erőteljes bomlásnak indult holttesttel hetekig együtt lakott.

H. I.

Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője elmondta: a járásbíróság a kényszerintézkedés elrendelését azért tartotta indokoltnak, mert álláspontja szerint tartani lehet a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől. A végzés ellen a védő jelentett be fellebbezést, melyet a Kecskeméti Törvényszék bírál majd el.

Mint arról beszámoltunk, május 14-én otthonában holtan találtak egy 86 éves asszonyt Lakiteleken. Információink szerint az asszony holttestét rokonok fedezték fel. A holttest állapota miatt a helyszíni és halottszemle elsődleges adatai alapján bűncselekmény elkövetésének gyanúja nem volt megállapítható, ezért a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárást indított a haláleset körülményeinek tisztázása céljából.

Az eljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapításai alapján megalapozottá vált a gyanú arra, hogy a mozgáskorlátozott asszony halálát idegenkezűség okozta, a sértett egy hónappal a megtalálása előtt, április 18-án bántalmazásból eredő sérülések miatt vesztette életét. A rendőrök ekkor már emberölés miatt nyomoztak az ügyben. A boncolás eredményére hónapokig várni kellett, de az beigazolta rendőrség gyanúját: az asszonyt megfojtották. A nyomozás adatai szerint a sértettet a vele együtt élő fia fojtotta meg, majd a férfi egy hónapig titkolta édesanyja halálát a környezete előtt.

T. Gyulát szeptember 30-án 9 órakor elfogták a nyomozók, majd emberölés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!