Kék hírek, bulvár

2015.09.07. 07:19

Vasvillával dobálták le a szemetet a lovas kocsiról

Megpróbálták átverni a közterület-felügyelőket az illegális szemétlerakók Kecskeméten. Nem sikerült nekik.

Hraskó István

Szerdán délelőtt rejtett megfigyelés közben egy lovas kocsira lettek figyelmesek a kecskeméti közterület-felügyelők. Javarészt vegyes hulladékot szállított, de szétbontott hűtő is volt a halomban, ez pedig már veszélyes hulladéknak minősül. A közteresek kérdésére a lovas kocsin ülő két férfi azt mondta, hogy „természetesen” a saját területükre viszik a szemetet, majd onnét fogják a hulladéklerakóba szállítani. Azért a Kecskeméti Városrendészet munkatársai követték a lovas kocsit, amely a felsőszéktói tanyás-hobbis részre tért le.

A városrendészek itt rövid időre szem elől tévesztették. Mire megtalálták őket, a két férfi már vasvillával dobálta le a szemetet a földút szélére. A közterület-felügyelők felszólították őket, hogy fejezzék be a hulladék lepakolását, ők azonban nem nem szüntették be a szabálysértést, lerakták az egész rakományt. Személyazonosságukat nem tudták igazolni, így a közteresek értesítették a rendőröket. A rendőrség végül megállapította az elkövetők kilétét, ellenük köztisztasági szabálysértés miatt feljelentést tettek – közölte lapunkkal Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet vezetője. Hozzátette: a rendszeres ellenőrzések mellett rejtett megfigyelést is végeznek az ismert szemét lerakóhelyek környezetében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!