Kék hírek, bulvár

2015.09.26. 12:26

Matricával a betörők ellen

Együttműködik a rendőrség és a polgárőrség a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében Kecskeméten, a Hunyadivárosban.

police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a kecskeméti Hunyadivárosi Polgárőr Egyesület munkatársai a közelmúltban indították el a „Szemfüles szomszédok” programot, a kecskeméti Hunyadi városrészben a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében. A program célja, hogy a megyeszékhely ezen részén élő családok közül minél többen csatlakozzanak a „Szemfüles szomszédokhoz”, minél több postaládán vagy lakásajtón jelenjen meg a figyelemfelhívó matrica.
 
A  XI. Hunyadivárosi Napok Programsorozat keretében szeptember 19-én népszerűsítette a programot Váróczi-Bakos Rita c. r. őrnagy és Báthory Zsolt Polgárőr Egyesület elnöke az ifjú polgárőrök részvételével. A rendezvényen megjelent közel 3000 érdeklődő a bűnmegelőzési információs pontnál bővebb tájékoztatást kaphatott a lakásbetörések megelőzésének lehetőségeiről, a tárgyi eszközök mellett a személyes, szomszédi odafigyelés fontosságáról - számolt be a rendőrség.
 
Tapasztalati tény, hogy a lakók összefogását jelző matrica riasztóan hat a betörőkre, akik nem szeretik, ha a szomszéd figyel. Az ilyen területeket elkerülik, hiszen itt nagy a lebukás, tettenérés veszélye számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!