Kék hírek, bulvár

2015.09.14. 11:59

Kigyulladt egy munkásokat szállító busz a 44-esen

Teljesen kiégett egy busz a 44-es főúton, Nyárlőrinc közelében. Az autóbusz munkásokat szállított Sarkadról Siófokra. Személyi sérülés nem történt.

baon.hu/Sz. T.

Sarkadi romák mentek volna diót szedni Siófokra, mikor a busz - amelyben negyvennyolcan utaztak - a 44-es főúton a 20-as kilométerszelvénynél kigyulladt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Amint az a buszban utazók elmondták, arra lettek figyelmesek, hogy a jármű csomagtartójából füst száll fel. Értesítették a sofőrt, aki meg is állt, majd mindenki leszállt a buszról. Próbálták volna menteni a csomagtartóban lévő ruhájukat, de csak néhány táskát sikerült kivenni. Utána olyan nagy volt már a füst, hogy nem mertek a jármű közelében maradni, és robbanásokat is hallottak. Addig, míg a tűzoltók nem érkeztek ki a helyszínre, egy kamion tűzoltó-készülékével próbálták megfékezni a lángokat – mert a buszon nem volt tűzoltásra alkalmas készülék – de az nem járt sikerrel. Valamennyien, az út mellett lévő kerékpárútra mentek, onnan figyelték, hogyan lesz a tűz martaléka a busz. A munkásokért mentesítő járatot indítottak, azzal tudták tovább folytatni az útjukat.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotók: Szentirmay Tamás
[/caption]Korábban írtuk:

Teljes terjedelmében égett egy munkásokat szállító autóbusz a 44-es főúton, a 20-as kilométer közelében. A közel ötven dolgozó időben leszállt a buszról, így senki nem sérült meg. Kecskemétről a hivatásos tűzoltók vonultak az égő buszhoz, három sugárral kezdték meg az oltást, majd a tüzet eloltották. A 44-es főúton Nyárlőrinc és Lakitelek között teljes útzár van, áll a forgalom. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!