Kék hírek, bulvár

2015.09.10. 10:00

Áruházi pénztáros segített a csalásban

Egy kecskeméti pénztárosnő összejátszott ismerőseivel, akik így fizetés nélkül tudtak nagy mennyiségben élelmiszert kivinni az áruházból. A négyes ellen vádat emeltek.

H. I.

Dr. Négyessyné dr.Bodó Mariannától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk: a 20 éves kecskeméti nő, aki az egyik kecskeméti áruházban pénztárosként dolgozott, 2013 nyarán megállapodott ismerőseivel, két kecskeméti nővel és egy férfivel, hogy különböző árucikkeket fizetés nélkül enged ki az áruházból.

– A pénztáros a szalagra tett termékek kódját lehúzta, majd a művelet végén a vásárlást sztornózta, holott társai azokat ténylegesen magukkal vitték. A vádlottak így azt a látszatot keltették, mintha valamennyi, a pénztárnál a bevásárlókocsiban lévő árucikk ellenértékét kifizették volna – mondta az ügyészség helyettes szóvivője.
 
Ezzel a módszerrel a vádlottak 2013. július 6-án mintegy 24 ezer forint, 2013. július 13-án négy vásárlás alkalmával 258 ezer, összesen közel 282 ezer forint értékű árut, főként élelmiszert vittek ki az áruházból. A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg.
 
A Kecskeméti Járási Ügyészség az elkövetőket társtettesként, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja.
 
A büntetlen előéletű pénztárossal szemben a járási ügyészség próbára bocsátást, míg büntetett előéletű társaival szemben közérdekű munka büntetést és az okozott kárral azonos nagyságú vagyonelkobzást indítványozott.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!