Kék hírek, bulvár

2015.09.30. 15:38

A létesítményi tűzoltók oltották el a beizzott napraforgót

A foktői Pannon Növényolajgyártó Kft. Létesítményi Tűzoltóság központját március 24-én adták át.

baon.hu

Az ünnepélyes átadó óta az üzem által fenntartott tűzoltóság több esetben is sikeresen látta el feladatát, elsőkét kiérkező beavatkozóként, valamint a kalocsai hivatásos tűzoltókkal együttműködve.
Így történt ez kedden is. A kora reggeli órákban, valamint este bejelentés érkezett a katasztrófavédelem megyei műveletirányítási központjába, miszerint Foktőn a Pannon Növényolajgyártó Kft. telephelyén az egyik csarnokban a napraforgó beizzott. Az üzem létesítményi tűzoltói perceken belül a tüzet eloltották.

– A létesítmény egy küszöbérték alatti üzem, amelynek tűzveszélyességét meghatározó tűzszakasz és tűzterhelési jellemzőkre figyelemmel, szakmai indokok szem előtt tartásával a Pannon Növényolajgyártó Kft. a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakmai irányításával létrehozott egy alkalomszerűen igénybe vehető létesítményi tűzoltóságot. A létesítmény, valamint a térség biztonságának megerősítése érdekében a létesítményi tűzoltóság és az igazgatóság kapcsolattartása folyamatos – mondta el a tűzesetek kapcsán Kovács Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!