Kék hírek, bulvár

2015.04.07. 13:07

Életfogytiglani fegyház a prostituáltakra vadászó gyilkosnak

Egy prostituáltat megölt, egy másikat pedig életveszélyesen megsebesített az a nyárlőrinci férfi, akit kedden – nem jogerősen – életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Kecskeméti Törvényszék.

baon.hu

Legkorábban 35 év múlva szabadulhat a fegyházból az a 36 éves nyárlőrinci férfi, aki 2010-ben meggyilkolt egy prostituáltat Lakitelek közelében, egy másik nőt pedig életveszélyesen megsebesített 2012-ben. Ez a nő is a 44-es út mentén árulta a testét.

A nyárlőrinci férfit 2012 szeptemberében, a második brutális bűncselekmény után fogták el a rendőrök. É. József akkor a késelés mellett a két évvel korábban elkövetett emberölést is bevallotta. A gyilkosság beismerését később visszavonta, ám a bizonyítékok elegendőek voltak ahhoz, hogy a bíróság mindkét ügyben megállapítsa É. József bűnösségét.

Mint az az eljárás során kiderült, É. József gyakran felvett prostituáltakat a főút mentén, élettársa betegsége miatt szokott rá az örömlányok kínálta szexuális szolgáltatásokra. 2010 október 2-án a Nyárlőrinc és Lakitelek között lévő, „Nyárjas” vasútállomás elágazás közelében állapodott meg egy lánnyal az aktusról. A nő valamilyen megjegyzést tett É. József férfiasságára, mire a megsértődött vádlott pofon ütötte. Ezután a férfi gépkocsijában, majd azon kívül is dulakodtak és kölcsönösen ütlegelték egymást. A vádlott – hogy az aktus sikertelensége ne derüljön ki, illetve a sértett a bántalmazás miatt ne jelenthesse fel – elhatározta, hogy megöli a nőt.

Ököllel, illetve a járműben tárolt gépkocsi-emelővel több alkalommal, nagy erővel megütötte a prostituált fejét, aki elvesztette az eszméletét. Ezután a vádlott a földön fekvő nőre még számos alkalommal lesújtott. A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen meghalt. É. József a holttestet a közelben lévő erdőbe húzta és letakarta, majd elmenekült.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] É. József legkorábban 35 év múlva szabadulhat az elsőfokú ítélet szerint
[/caption]Tette sokáig nem derült ki. Korábbi életmódját folytatta, és az erőszaktól később sem riadt vissza. Második áldozatát egyébként már ismerte, mert korábban is nyújtott neki pénzért szexuális szolgáltatást. 2012. augusztus 29-én útban hazafelé újra megállt a prostituáltnál. Egy közeli bekötőúthoz hajtottak, közben a vádlott észrevette, hogy a nőnél viszonylag sok pénz van. É. József az aktus közben határozta el, hogy pénzéért megöli a fiatal nőt.

A férfi az anyósülés alatt tartott kése után nyúlt, és hátba szúrta az őt orálisan kielégítő prostituáltat. A védekezni próbáló, segítségért kiabáló sértettet a járműből kirángatva bevonszolta egy akácerdőbe. „Meg fogsz dögleni!” – É. József dulakodás közben így fenyegette meg a prostituáltat. Szúrásait a nő nyakára irányította, de testszerte is számos sebet ejtett rajta. Miután a sértett úgy tett, mintha meghalt volna, a vádlott magához vette a prostituált 22 ezer forintját, és elhajtott. A lány ezután egy közeli tanyán kért segítséget.

Közvetetten életveszélyes tüdősérüléseket szenvedett el. A vádlott a nyakát is megpróbálta megszúrni, és csak a véletlenen múlt, hogy nem talált el nyaki verőeret. É. József sorsára hagyta, nem értesítette a mentőket, a prostituált pedig orvosi ellátás hiányában meghalt volna.

A kedden kihírdetett ítélet nem jogerős, mert az ügyész a vádlott feltételes szabadlábra bocsájtásának kizárásáért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!