Kék hírek, bulvár

2015.03.16. 14:12

Vád: hétezer ember maradt víz nélkül a tolvaj miatt

A Kecskeméti Járási Ügyészség közérdekű üzem működése gondatlan megzavarásának vétsége miatt vádat emelt egy 33 éves sükösdi férfi ellen, aki 2013. február 24-én este Sükösdön egy hidroglóbusz oldalán lévő elektromos szekrényből áramot kezdett lopni, de emiatt a szivattyúk leálltak és Sükösd, valamint Érsekcsanád teljes lakossága másnap reggel több mint 3 órán át víz nélkül maradt.

Zs. D.

– A vádlott egy hidroglóbusz oldalán lévő elektromos szekrényből áramot akart lopni. A szekrényt korábban egy ismeretlen személy feltörte, így a vádlott akadálytalanul bedughatott egy hosszabbítót az elosztóba. El is kezdte az áramlopást, de a hidroglóbusz feltöltéséért felelős szivattyúk leálltak. Emiatt Sükösd, valamint Érsekcsanád területén másnap reggel 7 órától 10 óra 30 percig nem volt víz. A vízellátás szünetelése mintegy 6500-7000 embert érintett – derül ki az ügyészség vádiratából. A vádlott az áramlopással 403 forint, míg a vízellátás szünetelése miatt a térség vízellátásáért felelős cégnek pontosan meg nem határozható, de az 50 millió forintot el nem érő kárt okozott. A vádlott jelenleg más ügy miatt börtönben van, bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!