Kék hírek, bulvár

2015.03.02. 10:28

Nagy erőkkel oltották a kigyulladt kecskeméti lakást

Két embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak a kecskeméti Mátis Kálmán utcából, ahol hétfő délelőtt egy kilencemletes házban gyulladt ki egy lakás.

baon.hu/Zs. D.

Hétfőn délelőtt tűz keletkezett Kecskeméten egy 9 emeletes, Mátis Kálmán utcai ház 4. emeletén. A város tűzoltói 3 perc alatt a helyszínre érkeztek. Három embert kimentettek a liftből, kiürítették a házat – 19 embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát – és 3 vízsugárral megkezdték a lángok oltását. A helyszínen dolgozó 19 tűzoltó egy része egy magasból mentő kosarából hűtötte kívülről az épületet, így akadályozták meg, hogy a lángok átterjedjenek a többi lakásra. A tűzzel érintett lakás 12 négyzetméteres kisszobája teljesen kiégett, a tűz az előszoba egy részére is átterjedt. A lakás többi helyisége csak kormozódott. A mentők információink szerint 3 sérültet – egy idős asszonyt és két gyermeket – láttak el, ők vélhetően könnyebb füstmérgezést szenvedtek. Úgy tudjuk, hogy a tűzeset sérültjei nem a kiégett lakásban laktak. Az oltási munkálatok idején a környéken rendőrök irányították a forgalmat. Azt, hogy mi okozta a tüzet, egyelőre nem lehet tudni, az esettel kapcsolatban tűzvizsgálat indult.

Korábban írtuk:

Tűz keletkezett egy kilencemeletes panelház negyedik emeleti lakásában Kecskeméten, a Mátis Kálmán utcában. A helyszínre két kecskeméti tűzoltóegységet, a városi mentőszert és vízszállítót, a kiskunfélegyházi magasból mentőt és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották. A tűzoltók áramtalanították a házat és azonnal megkezdték az oltási munkálatokat. A létrás járműről kintről, magasból hűtötték, oltották a homlokzatot. Az épületet kiürítették, húsz embert menekítetek ki. Három ember a liftbe szorult, őket is a tűzoltók szabadították ki. A helyszínről két embert könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők - írta a katasztrófavédelem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!