Kék hírek, bulvár

2015.03.23. 07:37

Bács-Kiskunban is becsaptak idős embereket a tolvajok

Üzletszerűen elkövetett lopások miatt indult eljárás Zalaegerszegen két kaposvári férfi ellen, akik az ország szinte minden táján idős embereket tévesztettek meg otthonaikban, hogy ellopják a megtakarításaikat – közölte sajtótájékoztatóján a zalaegerszegi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának megbízott vezetője.

baon.hu

Andor László elmondta: a jelenlegi ismereteik szerint a két kaposvári férfi Zala, Fejér, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Vas és Pest megyében is követett el bűncselekményt. Eddig hét esetről tudnak a rendőrök - de várhatóan még továbbiak is előkerülnek -, amivel összesen mintegy 2,5 millió forintos kárt okoztak az elkövetők.

A zalaegerszegi rendőrök a múlt héten fogták el a két férfit, miután még februárban Lakhegyen egy idős nő házában az önkormányzat munkatársainak adták ki magukat. Arra hivatkozva, hogy felmérést végeznek, arra kérték az asszonyt, hogy mutassa meg a megtakarításait, majd a figyelmét elterelve 500 ezer forint készpénzt vittek el a házból.
A nyomozás során került látótérbe a két kaposvári férfi, akiket a bevetési egység munkatársai a múlt héten a Somogy megyei Magyaratád közelében fogtak el. Az egyik férfi zsebéből 180 ezer forint is előkerült, amit alig pár órával korábban egy lajoskomári idős házaspártól loptak el.

A gyanúsítottak általában máskor is azzal tértek be idős emberekhez, hogy önkormányzati alkalmazottnak adták ki magukat, akik felmérést végeznek a megtakarításokról, vagy régi 10 ezer forintost akartak átváltani az új bankjegyre.

A két férfi nem ismeretlen a hatóságok előtt, lopás, csalás, rablás és testi sértés miatt már többször voltak büntetve. Mostani bűncselekményeik kapcsán egyikük sem tett vallomást. Üzletszerűen elkövetett lopások miatt indult ellenük eljárás, s a gyanúsítottakat a Zalaegerszegi Járásbíróság előzetes letartóztatásba is helyezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!