Kék hírek, bulvár

2015.01.06. 06:33

A Daimler minden alkalmazottját átvilágítja a terrorizmus miatt

A terrorizmus veszélye miatt a Daimler-konszern mind a 280 ezer alkalmazottját átvilágítja, kivéve a legszűkebb menedzsment tagjait – írja legfrissebb számában a német Spiegel című hetilap, amelyet röviden ismertet a lap internetes kiadása, a spiegel.de

baon.hu

A hamburgi hetilap cikkét az autoszektor.hu ismertette, mely szerint a konszern vezetői még az elmúlt év november 12-én döntöttek arról, hogy a terrorizmus ellenes harc jegyében a konszern valamennyi alkalmazottját átvilágítják. A dolgozók adatait összevetik az Európai Unió és az Egyesült Államok terrorista gyanús személyek listájával. A Spiegel szerint az átvilágítást három hónap alatt hajtják végre, s a konszern valamennyi dolgozóját érinti, kivéve a legszűkebb vezetést.

Különös vizsgálatra számíthatnak azok is, akik még nem Daimler alkalmazottak, de állásigényüket jelezték a konszernnél. A német lap konszern szintű átvilágítást jelez, így ez minden bizonnyal a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozóit is érinti. A Daimler illetékes nem cáfolta az átvilágítás tényét, s a Spiegelnek azt hangsúlyozta, a törvények, személyiségi jogok és a személyes adatok védelmére maximálisan figyelnek. Az üzemi tanács képviselője pedig arról beszélt, az átvilágítás valamennyi Daimler alkalmazott érdekében történik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!