Kék hírek, bulvár

2014.10.20. 13:02

Koszovói apa akarta családját Németországba csempészni

Embercsempészés miatt kell felelnie annak a koszovói férfinak, aki családját jogellenesen hozta át Magyarország területére.

baon.hu

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőrei október 18-án 18 óra 30 perckor, Tompa külterületén igazoltattak két koszovói állampolgárt. A 38 éves férfival és a 36 éves nővel együtt utazott két gyermek is. Ellenőrzésük közben kiderült, hogy a német tartózkodási engedéllyel rendelkező családapa közreműködésével jogellenesen léptek a hozzátartozói Magyarország területére. A külföldiek magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért elfogták és előállították őket, a kíséretükben lévő gyermekeket a kirendeltség erre alkalmas helyiségében, felügyelet mellett helyezték el. A férfival szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyása mellett - indított büntetőeljárást. Menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.
 
A Kelebia és a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított húsz koszovói, két szír és egy szerb állampolgárral szemben, akiket október 18-án és 19-én, Kelebia és Tompa térségében igazoltattak a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket, a kíséretükben lévő tizenhat gyermeket és két fiatalkorút a kirendeltség erre alkalmas helyiségében, felügyelet mellett helyezték el. Kiderült, hogy az egyik koszovói férfival szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A szerb nőt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Idegenrendészeti Osztálya 5 évre kiutasította az ország területéről. A többi határsértő menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!