Kék hírek, bulvár

2014.10.22. 12:48

Kamu adatokat jegyeztetett be a cégnyilvántartásba a csaló férfi

Őrizetbe vették a kecskeméti rendőrök azt a 36 éves férfit, aki a gyanú szerint valótlan adatokat jegyeztetett be a cégnyilvántartásba.

baon.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya csalás bűntett és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást K. Csaba 36 éves kunszállási lakos ellen.
 
A férfi május 27-én és 28-án, egy kft. nevére kiállított tankolási kártyával, Érden és Kiskunfélegyházán vásárolt üzemanyagot, azonban annak ellenértékét nem térítették meg. A beszerzett információk alapján az üzemanyagkártya-igényelőlapon a gyanúsított tüntette fel a cég ügyvezetőjének aláírását.
 
A nyomozás adatai szerint a terhelt több gazdasági társaságot érintően közreműködött abban, hogy a cégnyilvántartásba valótlan adatokat jegyezzenek be a vezető tisztségviselők, illetve a tagok személyét illetően. Anyagi ellenszolgáltatást ígérve rábírta ismerőseit, hogy átvegyék különböző cégek irányítását, azonban a bejegyzett személyek ténylegesen nem végeztek gazdasági tevékenységet.
 
K. Csabát október 21-én 7 óra 12 perckor elfogták a rendőrök. Az otthonában tartott házkutatás során különböző gazdasági társaságok nevére kiállított végzéseket és egyéb iratokat foglaltak le a nyomozók. A férfit gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a Kecskeméti Járásbíróság október 22-én 11 órakor elrendelt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!