Kék hírek, bulvár

2014.08.20. 10:45

Trükkös volt a redőnyszerelő

Elfogták a bajai nyomozók azt a férfit, aki a gyanú szerint redőnyszerelés ürügyével jutott be egy idős bajai nő házába, majd közel 100.000 Forint készpénzt lopott el.

baon.hu

A rendőrség most számolt be a júniusi eseményről, ahol egy férfi jelent meg egy idős bajai nő házánál, hogy a redőnyöket megjavítsa. A 86 éves sértett beengedte lakásába az alkalmi szerelőt, aki egyből munkához is látott. Miközben a redőnyt javította, a férfi kifigyelte, hogy házigazdája hol tárolja pénzét. Egy kis idő elteltével megkérte az asszonyt, hogy menjen ki az utcára és onnan segítsen neki a javításban. Amíg a sértett elhagyta házat, a férfi ellopta a félretett készpénzt, majd a munka végeztével elment.
A személyleírás és a beszerzett adatok alapján a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki B. György 34 éves bajai férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. Vele szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Bajai Rendőrkapitányságon. Az ügy vizsgálata a napokban fejeződött be, a keletkezett iratokat a rendőrök bíróság elé állítási javaslattal adják át a Bajai Járási Ügyészségre. 
       
Az esettel kapcsolatban is felhívja a rendőrség a lakosság figyelmét, hogy idegen személyt ne engedjenek be otthonaikba. Lehetőség szerint lakásukban ne tartsanak nagyobb összegű készpénzt. Az ingatlanban tárolt értékek helyét idegen személy előtt sose mutassák meg és ne hagyják őket egyedül. Ezekre a tanácsokra hívják fel időskorú rokonaik, ismerőseik figyelmét is - kéri a rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!