Kék hírek, bulvár

2014.08.08. 06:43

Hiába verték, nem árulta el, hol a pénz

Több mint 3 millió forint volt elrejtve abba a kiskunmajsai tanyába, ahova két rabló tört be még márciusban. A bűnözők hiába ütöttek és gyújtogattak, a bácsi nem árulta el, hol a pénz.

Zsámbóki Dóra

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádiratot nyújtott be a Kiskunhalasi Járásbírósághoz három férfi ellen, akik közül ketten harmadik társuk felbujtására március 27-én, az éjszakai órákban betörtek egy 71 éves férfi kiskunmajsai otthonába és megkísérelték kirabolni.

– A 31 éves kiskunmajsai, 27 éves kömpöci és a 33 éves kiskunhalasi vádlottak közül a kiskunmajsai férfi már hosszabb ideje ismerte az idős, beteg és nehezen mozgó sértettet. Március 27-én el is kísérte egy kiskunmajsai bankba, ahol a sértett nagyobb összeget vett fel. A vádlott tervet eszelt ki a bácsi pénzének megszerzésére. Ebbe bevonta két társát is – tudtuk meg dr. Schmidt Gábortól, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

A tervnek megfelelően a sértettet ismerő vádlott március 27-én, az éjszakai órákban az autójával elszállította a bűntársait a sértett tanyájához, majd hazahajtott. Társainak azt az utasítást adta, hogy a sértett pénzét akár erőszakkal is, de szerezzék meg. A bűntársak a kerítésen és az egyik nyitott ablakon keresztül bemásztak az idős férfi tanyájába, ahol kutatni kezdtek. A pénzt nem találták meg, ezért felébresztették az alvó idős férfit és vallatni kezdték a pénz rejtekhelyéről. A férfi azonban nem árulta el, hogy hol a pénze, ezért a két vádlott ütni-rúgni kezdte, és hogy még jobban ráijesszenek a bácsira, gyújtogatni kezdtek a házban, a férfi ágyát is felgyújtották. Az idős ettől sem tört meg, ezért a két férfi elhagyta a sértett lakrészét, de a bejáratokat eltorlaszolták, hogy a sértett ne tudjon elmenekülni.

A két vádlott ezután kívülről hosszabb ideig figyelte a személyi szabadságától megfosztott idős férfit, hátha a pénz rejtekhelyének nyomára vezeti őket. Ez a tervük sem járt sikerrel, ezért elhagyták a helyszínt, majd telefonon szóltak a felbujtónak, aki gépkocsijával hazaszállította a zsákmány nélkül maradt rablókat. A házban egyébként több mint 3 millió forint volt elrejtve.

Az előzetes letartóztatásban lévő rablókat a járási ügyészség rablás bűntettén kívül magánlaksértés bűntettével és személyi szabadság megsértésének bűntettével is vádolja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!