Kék hírek, bulvár

2014.07.02. 10:29

Több mint negyven koszovói határsértőt kaptak el

A napokban 42 koszovói határsértőt fogtak el Tompa és Csikéria külterületén a rendőrök.

baon.hu

A Kelebia és a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított huszonnégy koszovói állampolgárral szemben, akiket június 30-án és július 1-jén Tompa és Csikéria külterületén, valamint az államhatár közelében ellenőriztek a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a 24 felnőttet elfogták és előállították, a kíséretükben lévő 15 gyermeket és 3 fiatalkorút a kirendeltség arra alkalmas helyiségében felügyelet mellett helyezték el.

Ellenőrzésük során kiderült, hogy az egyik külföldi férfival szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Két határsértőt idegenrendészeti őrizetbe vettek a rendőrök, őket a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el. A csoport többi tagja menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, így átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!