Kék hírek, bulvár

2014.07.04. 16:10

Több baleset történt az utakon

Március végéig Bács-Kiskun megye közútjain 169 személysérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Barta Zsolt

Ez éppen tizenhárom százalékkal több, mint  2013. I. negyedévében volt. A statisztikai hivatal felmérése alapján a növekedés mértéke az országban hasonló. Csaknem minden hatodik baleset elkövető nem volt józan, amikor a kormány mellé ült. Holott tavaly szigorítottak az ittas vezetés büntetés tételein.
A balesetek valamivel több mint a fele könnyű, 36 százaléka súlyos sérüléssel, 6,5 százaléka pedig halálesettel végződött. A megyében történt balesetek az országos átlagnál összességében súlyosabb kimenetelűek voltak.

A balesetek során 224 ember sérült meg, az egy évvel korábbinál ez a szám egy tizeddel magasabb. A sérültek 18 százalékának állapotához ittasság okozta baleset vezetett. A balesetek több mint kilenctizedéért a járművezetők felelősek, akik leggyakrabban a sebesség nem megfelelő megválasztásával okozták a kialakult helyzetet. A gyalogosok hibájából 10 baleset következett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!