Kék hírek, bulvár

2014.07.28. 15:23

Az „alpári rém” ellen újabb vádemelést javasolnak

Újabb ügyek miatt emelhet vádat hamarosan az ügyészség a „tiszaalpári rém”, B. Péter ellen. A 21 éves férfit – aki más bűncselekmények miatt jelenleg is előzetes letartóztatásban van – most két lopással gyanúsítja a rendőrség.

Zs. D.

A férfi április 19-én egy nyitott autóból lopott el egy pénztárcát Tiszaalpáron. A tárcát később a rendőrök megtalálták az utcán eldobva – természetesen a pénz hiányzott belőle. A nyomozás során kiderült, hogy a lopással B. Péter gyanúsítható. Kihallgatták az ügyben, a férfi szabadlábon védekezhetett. Az ellene indult eljárás nem tántorította el a férfit, hogy ismét bűncselekményből akarjon pénzhez jutni.

Június 5-én egy alpári házba ment be, ahonnan egy telefont lopott el. A rendőrök még a bűncselekmény elkövetésének napján Kiskunfélegyházán, a belvárosban igazoltatták, a ruházatátvizsgálás közben megtalálták nála az ellopott készüléket.

B. Péter korábban már több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett. Volt, hogy társával fúrót és fúrószárakat loptak egy tiszaalpári telephelyről, de a férfi több autót is ellopott, noha soha nem volt jogosítványa. A rendőrségi gyanú szerint például ő volt az, aki tavaly nyáron Kiskunfélegyházán elkötött egy Lada Samarát, amit horgászok találtak meg októberben a Szikrai Holt-Tiszában.

A férfi társával három másik autót is megpróbált ellopni Félegyházán, végül egy Ladával sikerrel jártak. Ez a kocsi defektet kapott, így a tolvajok Kapásfalunál, az út szélén hagyták. Egy idén június 14-én, Tiszaalpárról ellopott autóra sem tudott vigyázni a tolvaj: a Daewoo Ticót összetörte és otthagyta Alpáron, a Könyves Kálmán téren.
B. Péter ellen a pénztárca és a telefonlopás miatt indított nyomozást most zárta le a rendőrség, vádemelést javasolnak a férfi ellen az ügyészségnek. Úgy tudjuk egyébként, hogy a férfi ellen több nyomozás is folyamatban van még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!