Kék hírek, bulvár

2014.07.08. 15:46

A vonat alvázában bújtak meg a migránsok

Három - egy férfi, egy gyerek és egy fiatalkorú - határsértő utazott a tehervonat alvázán tegnap délután. Kelebiáig jutottak.

baon.hu

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított egy iráni férfival szemben, akit július 7-én 14 óra 30 perckor az egyik belépő tehervonat alvázán megbújva találták meg a rendőrök. A férfival együtt utazott egy gyermek és egy afgán állampolgárságú fiatalkorú is. A külföldi magyarországi jogszerű tartózkodását nem tudta igazolni, ezért elfogták és előállították, a kíséretében lévő gyermeket és fiatalkorút a kirendeltség erre alkalmas helyiségében felügyelet mellett helyezték el. A férfi menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, így őket átadták az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.
 
A Kelebia és a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított egy szír és két koszovói állampolgárral szemben, akiket július 7-én az 53-as számú főúton és Kunbaja belterületén ellenőriztek a járőrök. A külföldiek magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket a kirendeltségre. A határsértők menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, őket átadták az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!