Kék hírek, bulvár

2014.07.21. 11:13

A kocsiról terjedt át a tűz a házra

Vasárnap délelőtt kigyulladt egy kocsi Szentkirály közelében. A lángok a családi ház ajtajára és ablakaira is átterjedtek.

baon.hu

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 8 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken délután a hirtelen jött nagy mennyiségű esővíz miatt 200méter hosszan körülbelül 40 centiméter mély víz állt Kunszentmiklóson a Sétáló utcában. A kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók szivattyú segítségével távolították el a lakóépületeket veszélyeztető vizet.

Vasárnap délelőtt tűzesethez riasztották a nagykőrösi és a tiszakécskei önkormányzati tűzoltókat és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot. Szentkirály közelében egy családi ház előtt álló személygépkocsi égett. A lángok a járműről a családi ház ajtajára és ablakaira is átterjedtek. A tüzet a nagykőrösi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el, a tiszakécskei tűzoltók elvégezték a szükséges utómunkálatokat. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Lajosmizse külterületén, akácos erdő aljnövényzete 500 négyzetméteres területen égett vasárnap délután. A tűz három melléképületet is érintett. A lángokat a kecskeméti hivatásos, a lajosmizsei önkormányzati és a lajosmizsei önkéntes tűzoltók együttes erővel öt vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg. A tűz oltását egy leszakadt magasfeszültségű vezeték nehezítette. Személyi sérülés nem történt. 

Vasárnap délután Kiskunhalas külterületén, a Szegedi út melletti hulladéklerakó telepen 200 négyzetméteres területen szemét égett. A tüzet a kiskunhalasi és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. A tűzoltók munkáját egy erőgép segítette.

A hétvégén két esetben kérték Bács-Kiskun megye tűzoltóinak segítségét nagyméretű, megdőlt, forgalmat, valamint lakóépületet veszélyeztető fák eltávolításához, és összesen 3 esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!