Kék hírek, bulvár

2014.05.22. 16:21

Letartóztatták a Mercedes-gyárat bombával fenyegető nőt

Csütörtökön előzetes letartóztatásba került az a 33 éves nő, aki két hét alatt kétszer csinált bombariadót a kecskeméti Mercedes-gyárban.

Zs. D.

Az ügyészség közleménye szerint M. Beatrix május 7-én 12 óra 45 perckor a mobiltelefonjáról betelefonált a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra és az ügyeletessel közölte, hogy „Pokolgép fog robbanni a Mercedes-gyárban Kecskeméten!”. A helyszínre érkező rendőrök megkezdték az épület kiürítését és a bombakutatást, ami egészen 22 óra 40 percig tartott. Nem találtak bombát. A valótlan bejelentés miatt körülbelül 4 ezer főt kellett az épületből eltávolítani.

A robbantással fenyegető nő május 20-án reggel 9 óra 8 perckor ugyanazzal a mobiltelefonnal ismét bejelentést tett, de most Miskolcra, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságra és közölte az ügyeletessel, hogy „Bomba van a kecskeméti Mercedes-gyárban!”. A miskolci rendőrök értesítették a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a bejelentésről. A kecskeméti rendőrök kiürítették a gyárat, a bombakutatást követően megállapították, hogy bomba, vagy más robbanó szerkezet nincs a gyár területén, azaz a bejelentés másodszor is valótlan volt.

A kecskeméti rendőrök az eredményes felderítést követően a 33 éves nőt folytatólagosan elkövetett közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Az ügyészség szerint a robbantással fenyegetőző nő előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a bűncselekmény súlyossága miatt tartani kell attól, hogy a gyanúsított a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne. Ezen kívül megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, hiszen rövid idő alatt kétszer is elkövette a cselekményt.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a bűnismétlés veszélye miatt 2014. május 22-én elrendelte a nő előzetes letartóztatását. A végzés jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!