Kék hírek, bulvár

2014.04.02. 11:07

Húsz kiló marihuanát találtak a kocsikban elrejtve

50 millió forint értékű az a kábítószer, amit Röszkén és Tompán találtak két szerb autóban elrejtve

baon.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei közel 20 kg marihuánagyanús anyagot találtak két szerb személygépjárműben Röszkén és Tompán. A 50 millió forint értékű kábítószert lefoglalták és a két járművet vezető sofőr ellen büntetőeljárást indítottak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy szerb személygépjárművet vizsgáltak a röszkei határkirendeltségen. A járművet vezető férfi feltűnően idegesen viselkedett, ezért a pénzügyőr szigorított vizsgálatot rendelt el. A tételes átvizsgálás során a jármű pótkerekében fóliázott csomagokban közel 8 kg kábítószergyanús anyagot találtak a vámosok.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A magasított hátsó ülés buktatta le a drogfutárt Tompán
[/caption]

Ezzel egy időben Tompán is egy szerb személygépjárművet vizsgáltak a pénzügyőrök, melynek során gyanússá vált számukra, hogy a gépkocsi hátsó ülései túl magasan vannak.
A gépkocsit tételes vizsgálatra félreállították. A szigorított ellenőrzés során feltűnt a pénzügyőröknek az üléssor mögötti, nem gyári padlólemez, ezért kiszerelték az üléssort és a csomagtartó kárpitját is. Ekkor találták meg a házilag kialakított rejtekhelyet. Az üregből összesen 26 csomagban 12 kg kábítószergyanús anyag került elő.

A NAV pénzügyőrei mindkét esetben az összesen 50 millió forint feketepiaci értékű szállítmányt, valamint a járműveket vezető szerb állampolgárokat a területileg illetékes megyei rendőr-főkapitányság munkatársainak átadták, ahol őket őrizetbe vették és ellenük kábítószer birtoklása miatt eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!