Kék hírek, bulvár

2014.04.26. 13:43

Bosnyák embercsempészt fogtak

Egy szír állampolgár volt a bosnyák embercsempész kocsijában, akit tegnap fogtak el az 53-as főúton.

baon.hu

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőrei április 25-én 1 óra 30 perckor az 53-as számú főút 86-os kilométerénél ellenőriztek egy bosnyák rendszámú személyautót és két utasát. A járművet egy bosnyák állampolgár vezette, aki jogszerűen tartózkodott az országban. A vele utazó szír állampolgár azonban jogszerű magyarországi tartózkodását nem tudta igazolni. A határrendészek mindkét személyt elfogták és előállították. Kiderült, hogy a szír férfi a zöldhatáron lépett be az országba, a bosnyák férfi autójával segítette volna továbbutazását. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - eljárást indított a bosnyák állampolgárral szemben. A szír férfi menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, őt a rendőrök átadták az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.
 
A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség a stabil hőkamera kezelőjének jelzése alapján eljárást indított egy albán állampolgárral szemben, akit április 24-én 19 óra 40 perckor Bácsszentgyörgy külterületén ellenőriztek a járőrök. A külföldi magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudta igazolni, ezért elfogták és előállították. Kiderült, hogy vele szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A férfi menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, így átadták az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!