Kék hírek, bulvár

2014.02.11. 09:15

Bíróság elé állítják a gondatlan bölcsődei kisegítőt

A Kecskeméti Járási Ügyészség pénteken foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állítja azt az 51 éves bölcsődei kisegítőt, akinek mulasztása miatt tavaly december 11-én Kecskeméten egy 3 éves kisfiú egy műanyag kismotorral felügyelet nélkül kijutott egy bölcsőde területéről és a forgalmas Petőfi Sándor utcára hajtott.

Zs. D.

– A bölcsődei kisegítőként dolgozó, 51 éves nő feladatai közé tartozott, hogy a gyermekekre a szobában és az udvaron felügyeljen, továbbá hogy távozás előtt ellenőrizze a bölcsőde ajtóit, ablakait. 2013. december 11-én azonban az udvaron tartózkodó kisegítő nem ellenőrizte megfelelően, hogy az épület ajtói be vannak-e zárva, ezen kívül nem figyelt kellően a bölcsőde udvarára kiengedett kisgyermekekre.
A gondatlan mulasztásnak komoly következménye volt: egy 3 éves kisfiú a műanyag kismotorjával felügyelet nélkül el tudta hagyni a bölcsőde udvarát, majd eljutott a forgalmas Petőfi Sándor utcára, ahol át akart kelni a 4 sávos úton, de egy arra közlekedő nő megállt a gépkocsijával és azonnal értesítette a rendőrséget. Ennek köszönhetően a kisgyermek nem sérült meg, de a bölcsődei kisegítő gondatlan mulasztása – mellyel szakmájának szabályait is megszegte – közvetlen veszélynek tette ki a gyermek életét – ismertette az ügy részleteit Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője. A bölcsődei kisegítő beismerte a terhére rótt bűncselekményt, ügyében február 14-én tart tárgyalást a Kecskeméti Járásbíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!