Kék hírek, bulvár

2014.01.25. 10:12

Tizennyolcan egy járműben

A Bács-Kiskun megyei rendőrök három embercsempészt és tizennyolc határsértőt fogtak el.

baon.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának egyenruhásai és a Bajai Rendőrkapitányság járőrei csütörtökön 22 óra körül Baján ellenőriztek egy autót és annak vezetőjét D. András 41 éves pécsi férfit, valamint utasát Cs. István 31 éves pécsi lakost. Továbbá ellenőrizték az autó mögött közvetlenül haladó tehergépjárművet, annak vezetőjét P. Sándor 25 éves dinnyeberki lakost és utasát a 17 éves dinnyeberki fiatalt - tájékoztatta szerkesztőségünket szombaton Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Meegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A tehergépjármű rakterében három szomáliai, egy ruandai, két nigériai, két szenegáli, két szír, egy ghánai, továbbá hét afgán állampolgár tartózkodott. A külföldi személyek jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért elfogták és előállították őket. A további ellenőrzés során kiderült, hogy két szomáliai állampolgár ellen beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el.
 
D. András, Cs. István és P. Sándor ellen őrizetbe vételük mellett büntetőeljárás indult embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A 17 éves fiatalt az ügyben tanúként hallgatták ki a nyomozók. A külföldi állampolgárok menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóságára szállították a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!