Kék hírek, bulvár

2014.01.17. 19:52

Fellebbezett letartóztatása ellen a pécsi pályázatíró

Közel 700 sértettől – köztük önkormányzatoktól, civil szervezetektől – csalt ki összesen 3,5 millió forintot az a 25 éves pécsi férfi, akit csütörtökön helyeztek előzetes letartóztatásba.

Hraskó István

A férfi 2012 júliusában egy kft.-t alapított, a gyanú szerint azzal a céllal, hogy csalásokat kövessen el. Az interneten tette közzé valótlan pályázati felhívását. A hirdetésre jelentkezők kifizették a csalónak az 5 ezer forintos regisztrációs díjat, azonban ezért nem kaptak semmilyen szolgáltatást. A csalássorozat egyik sértettje egy Kalocsa környéki civil szervezet volt, ezért a Kalocsai Rendőrkapitányságon indult nyomozás, amelynek során a rendőrök őrizetbe vették a 25 éves gyanúsítottat. A járási ügyészség úgy ítélte meg, hogy előzetes letartóztatása indokolt, és a Kalocsai Járásbíróság nyomozási bírója el is rendelte a kényszerintézkedést. A döntés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett, így még nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!