Kék hírek, bulvár

2014.01.23. 12:24

Árokba sodródott az embercsempész

Tizenhárom illegális határsértőket és egy embercsempészt is elfogták a rendőrök január 21-én, miután a csempész kocsijával árokba sodródott egy defekt miatt Madarason.

baon.hu

A Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított tíz szír és három pakisztáni állampolgárral szemben, valamint embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt V. György 25 éves magyar állampolgár ellen.
 
A magyar férfi által vezetett járművet a rendőrök január 21-én 18 óra 20 perckor ellenőrizni akarták, mivel korábban a hőkamera felvétele alapján tizenhárom személy haladt át a zöldhatáron Magyarország területére és felmerült a gyanú, hogy a férfi szállítja tovább a külföldieket. Az autó menekülni próbált, de Madaras belterületén kerékdefekt miatt az árokba sodródott. A járőrök igazoltatták a személygépkocsi magyar vezetőjét, valamint a benne utazó külföldi állampolgárokat, akik személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért elfogták és előállították őket. A személygépkocsi vezetőjét embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítotti kihallgatását követően a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya őrizetbe vette.
 
Négy szír állampolgárral szemben beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el korábban. A külföldi állampolgárok közül öten menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóságra szállították. A többi külföldi határsértőt a Határrendészeti Szolgálat Kiskunhalasi Őrzött Szállására vitték a rendőrök.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Defekt miatt sodródott az árokba a csempész gépkocsija
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!