Kék hírek, bulvár

2014.01.03. 06:35

A sok riasztás ellenére nyugodt volt a szilveszter

A szokásos forgalomhoz, az átlag napi 150 riasztáshoz képest 25 százalékkal többször kellett Bács-Kiskun megye mentőinek helyszínre vonulniuk szilveszterkor.

Hraskó István

Ennek ellenére nyugodtnak nevezte az óév utolsó éjszakáját Batka Tibor, a megyei mentőszervezet vezető mentőtisztje, mert december 31-e 18 óra és másnap reggel 6 óra között nem történt személyi sérüléses közlekedési baleset Bács-Kiskunban. Mint tőle megtudtuk, a 80 éjszakai hívásból 35 volt kapcsolatban az alkoholfogyasztással, de szerencsére csak egy járt sérüléssel.

Egy középkorú hölgy kezében valamilyen pirotechnikai eszköz – valószínűleg egy petárda – robbant fel. A nő nyolc napon belül gyógyuló felületi sérülésekkel megúszta az esetet, a kórházban ambuláns ellátásban részesült, majd hazaengedték. Viszont éppen ezen riasztás kapcsán a mentők is szerencsétlenül jártak, ugyanis a mentőautó koccant egy gépkocsival. Senki nem sérült meg, de a horpadt mentőautót szilveszterkor már nem használhatták, így egy tartalékmentő „bevetésére” volt szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!