Kék hírek, bulvár

2013.09.06. 13:51

A MÉH telepen akartak túladni a kocsikon

Öreg autókat csalt ki három férfi több sértettől is, amit az adásvételi szerződések ellenére sosem fizettek ki. Az autókat fémhulladékként akarták értékesíteni.

baon.hu

Csalás-sorozat ügyében nyomoznak a kecskeméti rendőrök R. Róbert 31 éves, K. Árpád 50 éves és K. Árpád 29 éves tápiószelei lakosok ellen.
 
Az ügyben még május 18-án tett feljelentést egy helyi lakos, miszerint május 13-án a sértett megegyezett R. Róberttel és társaival, hogy a személygépkocsiját megvásárolják tőle, melyről adásvételi szerződést is készítettek. A csalók az autóval ismeretlen helyre távoztak, ellenértékét azonban nem fizették ki, azóta nem lehet elérni őket.
 
A kecskeméti rendőrök megállapították, hogy hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt a Szigetszentmiklósi, a Váci és a Nagykátai Rendőrkapitányság is folytat eljárást. A nyomozás során K. Árpádot gyanúsítottként korábban már kihallgatták. A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság folyamatban lévő büntetőügyében július 24-én gyanúsítottként idézte K. Árpád és R. Róbert tápiószelei lakosokat. A kecskeméti nyomozók a kihallgatásokat követően még aznap házkutatást tartottak a gyanúsítottaknál, ahol megtaláltak és lefoglaltak 15 db személygépjármű tulajdonjogának átruházásáról szóló szerződést, valamint egy gépkocsi törzskönyvet. R. Róbertet és K. Árpádot előállították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra és őrizetbe vették őket. A gyanúsítottak kihallgatásuk során a bűncselekmények elkövetését elismerték, a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.
 
A Pest megyei kapitányságokon folytatott nyomozásokat a kecskeméti büntetőeljáráshoz egyesítették. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfiak azért csalták ki a jórészt öreg járműveket tulajdonosaiktól, hogy fémhulladékként továbbértékesítsék azokat.
 
A nyomozás során kiderült, hogy a két férfin kívül a bűncselekmények elkövetésével K. Árpás 29 éves tápiószelei lakos is megalapozottan gyanúsítható, ezért őt szeptember 4-én elfogták a rendőrök. Vele szemben őrizetbe vétele mellett folyik a büntetőeljárás, a rendőrség pedig kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!