Kék hírek, bulvár

2013.08.26. 14:23

Megverték és felakasztották a juhászt

Két volt fegyőrt is azzal vádol az ügyészség, hogy társukkal brutálisan megvertek és felakasztottak egy juhászt Solton.

H. I.

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be három férfi ellen a Kecskeméti Törvényszékhez, akik tavaly megvertek és felakasztottak egy juhászt.

Mint arról korábban beszámoltunk: a bűncselekmény 2012. augusztus 3-án, délelőtt történt Solt külterületén, az úgynevezett Fűzhalomban található erdőben. Az első és másodrendű vádlottak – akik korábban büntetés-végrehajtási őrök voltak – itt keresték fel meg az erdőben juhokat legeltető sértettet, és felelősségre vonták, hogy a juhász előző éjjel vagy aznap hajnalban ellopta a harmadrendű vádlott (elsőrendű apja) traktorját.

– A vádlottak követelték a sértettől, hogy a traktorért, illetve az eltulajdonításban való részvételért kapott ellenszolgáltatást adja át nekik. Ennek kikényszerítése érdekében a sértettet testszerte ököllel ütötték, felsőtestét többször, nagy erővel megütötték és lábait rugdosták, majd átkutatták a sértett felsőruházatát és táskáját – részletezte a vádiratot dr. Schmidt Gábor ügyészségi sajtószóvivő.

A már járásképtelen juhászt a vádlottak egy közelben lévő fához hurcolták. Ekkor érkezett a helyszínre a harmadrendű vádlott, akinek a kocsijából fia egy borjúkötelet vett elő. A kötél egyik hurkát a sértett nyakába helyezte, másik végét keresztüldobta a fa egyik ágán, és a sértettet álló helyzetbe felhúzta, majd leeresztette a földre. Eközben a többiek figyelték, és továbbra is a traktorról faggatták. Végül a trió a mozgásképtelen áldozatot sorsára hagyva távozott a helyszínről.

A juhász a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos és életveszélyes sérüléseket szenvedett, az akasztás már önmagában is közvetlen életveszélyt eredményezett. Schmidt Gábor hozzátette: a vádlottakat – akik közül az első-és másodrendű házi őrizetben van, míg a harmadrendű szabadlábon védekezik – a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség életveszélyt okozó testi sértésen kívül önbíráskodás bűntettével is vádolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!