Kék hírek, bulvár

2013.08.27. 09:27

Fémrúddal ütötték le nevelőjüket

Meg akartak szökni a kalocsai gyermekotthonból, ezért ütötték le nevelőjüket azok a fiúk, akik ellen most emelt vádat az ügyészség.

Zs. D.

Felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot négy fiatalkorú férfi ellen a Kalocsai Járásbírósághoz a  Kecskeméti Járási Ügyészség.

Mint arról korábban beszámoltunk: a fiúk egy fémcsővel ütötték le nevelőjüket, mert meg akartak szökni a gyermekotthonból. A vádiratból kiderül:  a vádlottak – akik egy kalocsai gyermekotthon lakói – április 1-jén elhatározták, hogy megszöknek a gyermekotthonból, a tervük az volt, hogy leütik a nevelőtanárként dolgozó sértettet, így megszerzik tőle az épület kulcsát és távoznak az otthonból.

A II. rendű és III. rendű vádlottak az I. rendű vádlottat rávették arra, hogy ő üsse le a nevelőt egy fémből készült ruhaakasztó rúddal. Az I. rendű vádlott 23 óra körül beszélgetni kezdett a nevelővel, majd a hajnali órákban a sértett segítségét kérte a szobája ajtajának kinyitásához, amit a III. rendű vádlott az előzetes tervnek megfelelően egy éjjeli szekrénnyel eltorlaszolt. Amíg a nevelő megkísérelte kinyitni az ajtót, a IV. rendű vádlott átadta az I. rendűnek a ruhaakasztó rudat, majd az I. rendű vádlott a sértett mögé kerülve kétszer, nagy erővel fejbe vágta a nevelőt. A férfi az ütésektől nem ájult el, így a szökés sem sikerült a vádlottaknak.

A nevelő az ütések hatására 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás következtében súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülések is kialakulhattak volna, ezek elmaradása a véletlenen múlott – áll a vádiratban.

A szabadlábon védekező vádlottakat a Kecskeméti Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettén kívül súlyos testi sértés bűntettének kísérletével is vádolja, az I. rendű vádlottat mint tettest, a II. és III. rendűt mint felbujtókat, míg a IV. rendű vádlottat mint bűnsegédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!