Kék hírek, bulvár

2013.08.29. 21:06

Éppen csak a melléképületet nem lopták el

Vádemelési javaslatot tesz a rendőrség az ellen a két férfi ellen, akik egy tanya melléképületéből minden mozdítható tárgyat elloptak.

baon.hu

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Kiskunmajsa Rendőrőrs nyomozást folytatott lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt G. Gábor 31 éves és L. Tamás 26 éves csólyospálosi lakosok ellen.
 
A gyanú szerint L. Tamás megbeszélte ismerősével, G. Gáborral augusztus 25-én hajnalban, hogy Csólyospáloson elindulnak lopni. Mivel séta közben feltűnt nekik, hogy az egyik tanya udvarán a tároló épülete nincs bezárva, átmásztak a kerítésen és minden mozdítható dolgot kipakoltak onnan. A zsákmány között volt permetező gép, fűkasza, akkumulátortöltő, kábelek, gázolaj, fúrógép, sarokcsiszoló, de még egy kerékpárt is meglovasítottak, amellyel a lopott holmit elszállították. A két férfi a bűncselekmény elkövetése után - a lebukás elkerülése érdekében - egy közeli erdőben rejtette el a tárgyakat - írja a police.hu.
 
A megkárosított sértett reggel azonnal értesítette a helyi körzeti megbízottat a lopásról, aki - hely- és személyismeretének köszönhetően - 2 órán belül elfogta a tolvajokat.
 
A két helyi férfit - szabadlábon hagyásuk mellett- gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, melynek alkalmával elismerték a bűncselekmény elkövetését. Úgy nyilatkoztak, hogy osztozni akartak a lopott holmi eladásából származó pénzen.
 
A körzeti megbízott gyors és eredményes fellépésének köszönhetően a sértett kára teljes mértékben megtérült.
 
A Kiskunmajsa Rendőrőrs a nyomozást 2013. augusztus 28-án befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek.

baon.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!