Kék hírek, bulvár

2013.08.13. 14:29

315 prostit ellenőriztek a rendőrök

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordított az elmúlt hónapokban a prostitúció visszaszorítására.

baon.hu

Az országos rendőrfőkapitány utasítása alapján a Bács-Kiskun megye területén május 10-től augusztus 1-ig fokozott ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök a prostitúció visszaszorításáért. Az egyenruhások 315 személyt vontak intézkedés alá, akik anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatást kínáltak.

A rendőrség határozottan lépett fel a jogellenes tevékenységet folytató személyekkel szemben, 161 esetben szabtak ki a járőrök helyszíni bírságot, 15 esetben pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek a prostituáltakkal szemben - tudtuk meg a bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

A megye egész területén folyamatosan, visszatérő jelleggel ellenőrizték a járőrök azokat frekventált helyeket, ahol a prostitúció a leggyakrabban előfordul, különösen figyeltek a védett övezetekre. A legnagyobb számban Kecskemét belterületén, illetve a városba be- és kivezető főútvonalak mentén folyik ilyen tevékenység.

A rendőrség előtérbe helyezte a jogellenes cselekmények visszaszorítása érdekében a prostituáltak szabálysértési őrizetbe vételét, valamint a bíróság elé állításukat. Ennek eredményeképpen 18 esetben kerültek szabálysértési őrizetbe prostituáltak, 18 alkalommal pedig gyorsított eljárásban feleltek tettükért - olvasható a police.hu oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!