Kék hírek, bulvár

2013.07.31. 14:50

Tizenkilenc kutyát dobtak ki az utcára Kecskeméten - fotók

A legnagyobb forróságban hagyták sorsukra gazdáik azt a 19 kiskutyát, akiket kedden mentettek meg a pusztulástól a kecskeméti állatvédők.

Zs. D.

Tehetetlenül és értetlenül állnak az állatvédők azelőtt a jelenség előtt, hogy egyre több kutya kerül utcára. Kedden azonban rekordot döntött az állattartói felelőtlenség: a kecskeméti ebrendészek 19 kutyát szedtek össze a megyeszékhelyen. Hamar György, a Menhely az Állatokért Alapítvány szóvivője azt mondta: ilyenre az alapítvány fennállása óta nem volt példa.

A megmentett kutyusok között két kutyacsalád is volt. A felelőtlen gazdák a Kőrishegyen, a borbási tanyavilágban, a Műkertvárosban és a belvárosban hagyták sorsukra kutyáikat ebben a forróságban. A járőrözésnek és a lakossági bejelentéseknek köszönhetően a kiskutyák már biztonságba vannak az alapítvány telephelyén, két hét múlva örökbe fogadhatók lesznek.

– Szinte hihetetlen, hogy néhányan egyszerűen kidobható tárgynak tekintik ezeket az ártatlan állatokat. Egyelőre nem találjuk az okokat, hogy miért került most utcára ennyi kutya. Semmi olyan új körülmény nem merült fel, ami ezt „indokolttá” tenné – fakadt ki a szóvivő.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Galériánkban megnézheti az örökbe fogadható kutyusokat
[/caption]

– A törvény keményen szankcionálja az állatok elűzésével, elhagyásával és kidobásával kapcsolatos tevékenységet. Sajnos az elkövetők felkutatása, megtalálása minden erőfeszítésünk ellenére zömében sikertelen. Ezért kérjük a lakosságot, hogy aki ilyet lát, vagy ilyenről tudomást szerez akár névtelenül is tegyen bejelentést az alapítvány ebrendészetén – tette hozzá Hamar György.

Címkék#Kecskemét
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!