Kék hírek, bulvár

2013.06.13. 15:02

Olvasóink segítségével kapták el a betörőt

Olvasóink segítségével jutott a rendőrség annak a betörőnek a nyomára, aki tavaly több mint 20 lakásba tört be.

Zs. D.

A 29 éves tázlári R. Tamás tavaly október 11-én több mint 1,5 millió forint értékű ékszert lopott el egy kiskunfélegyházi társasházi lakásból. Néhány nap múlva egy másik lakásból több százezer forint értékű videokamerát és GPS-t vitt el. Másnap egy újabb lakásból tízezreket érő játékkonzolt, távcsövet, és ruhaneműket lopott. November végén egy újabb lakásba próbált meg bejutni, ekkor azonban nem járt sikerrel – ismertette a férfi bűnlajstromát Gál Kristóf, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nyomozás során a rendőrök az egyik helyszínen lefoglalták a biztonsági kamera által az elkövetőről készített felvételeket. Ezt később itt, a baon.hu-n közzétettük, tolmácsolva a rendőrség kérését, akik olvasóink segítségét kérték a bűnöző azonosításában. – A felhívás eredményes volt, több bejelentés is érkezett a rendőrségre, így a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves tázlári R. Tamás ellen elfogatóparancsot adott ki – tudatta a szóvivő. A rendőrök elől bujkáló férfit végül május 21-én a Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei fogták el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén. R. Tamást őrizetbe vették, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte. Gál Kristóf tájékoztatása szerint a férfi elismerte a kiskunfélegyházi bűncselekményeket, sőt, a folytatólagos kihallgatásokon több mint húsz további betörésről tett beismerő vallomást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!