Kék hírek, bulvár

2013.05.05. 09:09

A rendőröknek is köszönhető, hogy életben maradt a férfi

A járőrpáros adott szívmasszázst annak a férfinek, aki egy vita során szombaton életveszélyes sérüléseket szenvedett Baján.

baon.hu

Szombaton Baján, a Klapka utcába 11:19 perckor ért a járőrpáros, ahonnan a bűncselekmény elkövetéséről érkezett a bejelentés.
A rendőrök egy konténer mellett egy támolygó, erősen vérző férfit találtak az utcán. A férfi már beszélni sem tudott, ezért lefektették a földre, stabil oldalfekvésbe helyezték és a járőrautóból mentődobozt vettek elő. A sebet egy steril gézlappal szorították le, hogy csökkentsék a vérzést. Ezután vették észre, hogy a férfi szája elkékült és nem volt pulzusa.

Ekkor érkezett a helyszínre a mentőautó egy orvossal és egy szakápolóval, akik megkezdték az eszméletlen férfi ellátását a járőrpáros segítségével. Hátára fordították a sebesültet és elkezdték a mellkaskompressziót. Kétpercenként váltotta egymást a járőrpáros miközben szívmasszázst végeztek, így hat –hét perc múlva sikerült stabilizálni a férfi állapotát, keringése és a légzése is visszatért. 

A rendőrök időben érkezett segítsége meghozta a közös sikert, a férfit lélegeztetve a mentőkocsival kórházba szállíthatták - adta hírül a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!