Kék hírek, bulvár

2013.05.22. 09:23

A dísztárgyakat is ellopták a tolvajok

Kisbuszt loptak Kalocsán, egy betörőduót viszont el is fogtak a kalocsai rendőrök.

baon.hu

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában egy halálos, négy személyi sérüléses, valamint három anyagi káros közúti közlekedési baleset történt.

A Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki kedden reggelre a Kalocsa, Csajda utcában parkoló LIM-426 forgalmi rendszámú Volkswagen T4 Transporter típusú tehergépkocsit ellopta.
 
A Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya korábban lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt elrendelt nyomozás során kedden őrizetbe vette J. Sándor 42 éves miskei és P. Norbert 19 éves kalocsai lakosokat. A férfiak a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2013. május 10. és 14. között egy miskei családi házba betörtek, és onnan műszaki tárgyakat, szerszámokat, szerszámgépeket, motorblokkot, ruházatot valamint dísztárgyakat loptak el.
 
A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség lakossági bejelentés alapján eljárást indított három koszovói állampolgárral szemben, akiket hétfőn délután Gara község külterületén fogtak el a járőrök. A külföldiek magyarországi jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért tiltott határátlépés miatt előállították őket. Ellenőrzésük során kiderült, hogy egyikükkel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Mindhárman menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért őket Békéscsabára, a BÁH Menekülteket Befogadó Állomására szállították.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított egy kubai, két koszovói és egy mauritániai állampolgárral szemben, akiket hétfőn este illetve kedden hajnalban Tompa külterületén, Tompa belterületén valamint a BEOGRAD nemzetközi gyorsvonaton fogtak el a járőrök. A külföldiek magyarországi jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért tiltott határátlépés miatt előállították őket. Ellenőrzésükkor kiderült, hogy az egyik koszovói személlyel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Valamennyi személy menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, ezért őket a BÁH Kiskunhalasi Ideiglenes Menekülteket Befogadó Állomásra szállították.

A Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított két pakisztáni állampolgárral szemben, akiket hétfőn este Csikéria külterületén fogtak el a járőrök. A külföldiek magyarországi jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért tiltott határátlépés miatt előállították őket. A személyeket a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!