Kék hírek, bulvár

2013.03.13. 10:53

Zokniban lapult a heroin Kelebiánál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei két alkalommal, összesen 13,5 millió forint értékű kábítószert találtak.

baon.hu

A NAV pénzügyőrei, egy koszovói állampolgárságú férfi által vezetett, osztrák rendszámú személygépjárművet vizsgáltak meg a röszkei Határátkelőhelyen. A pénzügyőrök kérdésére a gépkocsivezető úgy nyilatkozott, hogy nincs semmi bejelentenivalója.
 
A vámosok elfogadták a nyilatkozatot, de az autót szigorított vizsgálatra félreállították, mivel gyanússá vált az utas ideges viselkedése. Rövid időn belül fény derült a szokatlan magatartás okára is, hiszen az autó csomagtartójának gyári üregéből, illetve a pótkerékből összesen több mint 3 kilogramm marihuána került elő, alufóliába csomagolva. 
 
A pénzügyőrök az előkerült, összesen 6,5 millió forint fekete piaci értéket képviselő kábítószert feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, ahol visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult a koszovói férfi ellen.[caption id="" align="alignleft" width="334"] Mérlegre került a kábítószer
[/caption]
 
Ezzel közel egyidőben gördült be a kelebiai Határátkelőhelyre az AVALA nemzetközi gyorsvonat, melynek ellenőrzése közben a pénzügyőrök gyanús zoknikra lettek figyelmesek az egyik személyszállító vagon fülkéjében.
 
A zoknikról az ülésről lemorzsolódott szivacsdarabok potyogtak le, mivel azokat feltételezhetően előtte az ülések alatt rögzítve próbálták elrejteni. A szokatlan „csomagok” felbontását követően a pénzügyőrök összesen közel másfél kilogramm heroin gyanús anyagot találtak.
 
A vámhatóság munkatársai az előkerült, összesen több mint 7 millió forint feketepiaci értéket képviselő kábítószer gyanús anyagot feljelentéssel átadták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, ahol ismeretlen tettessel szemben visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult.
 
A felderítésről készült videofelvétel előzetes regisztrációt követően letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal médiaserveréről a http://media.nav.gov.hu/media oldalról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!