Kék hírek, bulvár

2013.03.06. 07:46

Fejbe lőtte barátját, majd elásta a holttestet

Tegnap állt a Kecskeméti Törvényszék elé az a 27 éves bajai férfi, aki a vád szerint 2009-ben lelőtte barátját, majd elásta a holttestét.

Hraskó István

Tegnap állt a Kecskeméti Törvényszék elé az a 27 éves bajai férfi, aki a vád szerint még 2009-ben egy kispuskából leadott fejlövéssel megölte dusnoki barátját, majd a holttestet elásta sükösdi nyaralójuk udvarán. Még arra is gondja volt, hogy az áldozat mobiltelefonjáról üzenjen a sértett családjának, azt a látszatot keltve: a férfi külföldre távozott. A 39 éves T. Zsolt eltűnése miatt akkor közigazgatási eljárás indult, később viszont a nyomok arra utaltak: gyilkosság történt. Végül maga a vádlott, M. Pál tárta fel 2010 októberében a bűncselekményt, és mutatta meg, hova rejtette el az áldozat holttestét.

A vádat dr. Fodor Endre büntetőtanácsa előtt dr. Hubay Attila ügyész ismertette. Elmondta, hogy a Baján dekorációs céget vezető M. Pál és a bőráru-kereskedelemmel foglalkozó T. Zsolt munkakapcsolat révén ismerkedett össze, majd barátok lettek, közös családi kirándulásokat is szerveztek.
M. Pál a vád szerint többször kényszerült hitelfelvételre, 2009. júliusában például T. Krisztiántól – a per másodrendű vádlottjától – kért 2,3 millió forintot. A kölcsön fedezetéül a dekoros cégvezető üzletként használt garázsát ajánlotta fel, erről szerződés készült, a földhivatal a hamis adatok alapján eljárást is indított a tulajdonjog bejegyzésére.

Hubay Attila kijelentette: M. Pál számára egyre fenyegetőbbé vált a lehetőség, hogy nem tudja visszaadni a kölcsönt, így elveszti üzletét. Ezért tervelte ki a gyilkosságot. Egy alkalmazottjával gödröt ásatott családja sükösdi, a Duna árterében lévő nyaralójának udvarán, mondván, virág felfuttatására alkalmas törökrácsot akar felállítani. Majd T. Krisztántól elkérte annak kispuskáját, neki pedig azt állította, édesapja gyűjti a régiségeket. Az ügyész szerint M. Pál ezzel a fegyverrel végzett barátjával, miután elcsalta őt a nyaralóba. Hubay Attila azt is hozzátette: az áldozat éppen egy olaszországi beszerzőútra készült, így az arra szánt 10 ezer eurót nagy valószínűséggel magánál tartotta a gyilkosság délutánján. M. Pál később megadta tartozását T. Krisztiánnak.

Az előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolt bajai férfi vallomásában elismerte bűnösségét. Pontosabban azt, hogy egy vita során, a keze által halt meg a barátja. Viszont kijelentette: nem tervelte ki az emberölést, és éppen T. Zsolt lépett fel ellene fenyegetőleg, és ekkor, a dulakodás közben sült el a kispuska. Nem hangzott el, de lényegében önvédelemre látszott hivatkozni a vádlott – amit ha a bíróság esetleg bizonyítottnak találna, felmentés is lehetne az ítélet. Míg a vádbeli bűncselekményért tíztől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés járhat.

– Bűnös vagyok, mert félelmemben, zavarodottságomban elmenekültem a helyszínről, és a tragédiáról nem szóltam senkinek, hazudtam és titkoltam, minden árulkodó jelet próbáltam eltüntetni – mondta az előzetesben lévő M. Pál, hozzátéve: vállalja büntetését, és nem fogja kérni szabadlábra helyezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!