Kék hírek, bulvár

2012.12.24. 10:36

Szécsi Katalin bútorokat, hűtőszekrényt is kapott

Több mint harminc magánszemély, illetve több cég is segített Szécsi Katalinnak: többek között nyolc ágyat, hét szekrényt és három asztalt is felajánlottak a tűzkárosult asszony részére.

Hraskó István

Mint arról beszámoltunk, az egyedül élő idős nő december 1-jén éppen be akarta gyújtani Szieszta kályháját, amikor hirtelen lángok csaptak ki a készülékből. A fiatalon elhunyt énekes, Szécsi Pál nővére megpróbálta eloltani a tüzet – amit vélhetően a gázpalack szivárgása okozhatott –, de a lángok elborították Dévény utcai otthonát, a ház lakhatatlanná vált, bútorai és a testvérétől hátramaradt emlékei egy része megsemmisült.

A rendkívül nehezen mozgó asszony a hatalmas fekete füst és a tűz elől az udvarra menekült, szerencsére nem esett baja. Megfigyelésre azért bevitték a kórházba, de hazaengedték. Szállást Pászti András, Hunyadiváros önkormányzati képviselője intézett neki.

A tűzeset után pár nappal aztán az részönkormányzat gyűjtést szervezett Kati néni részére, nem is hiába: rengetegen telefonáltak, hogy segítenének a szerencsétlenül járt asszonyon. A ház felújítására jelentkezett szobafestő, víz-, gáz- fűtésszerelő, villanyszerelő. Magánszemélyek összesen nyolc ágyat, hét szekrényt, három asztalt, három tévét, egy-egy rádiót és hűtőszekrényt, lámpát, szőnyegeket, ágyneműket, törölközőket, konyharuhákat, függönyöket, foteleket, székeket, poharakat, tisztálkodó szereket, tartós élelmiszert ajánlottak fel, egy fő pedig pénzbeli segítséget.

A Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub tagjai a beköltözés előtti takarítást vállalják. Azokat az adományokat, amelyeket Szécsi Katalin nem tud használni, a részönkormányzat a Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjának adja tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!