Kék hírek, bulvár

2012.11.23. 16:11

Szerbeket vert át az elnök

Befolyással üzérkedés miatt nem jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a férfit, aki egy közhasznú szervezet elnökeként pénzért ígért segítséget egy uniós pályázaton. Az ítélet végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették – adta hírül az MTI.

Zsámbóki Dóra (Petőfi Népe)

Oroszi Márta tanácsvezető bíró a vádlottat továbbá 5,6 millió forint vagyonelkobzásra ítélte, és kötelezte a több százezer forintot kitevő bűnügyi költségek megfizetésére is. A vád szerint V. Ferenc vádlott közhasznú egyesületként működő civil szervezet elnökeként a határon túli kapcsolatok ápolásával foglalkozott, valamint pályázatok elkészítéséhez nyújtott segítséget. A férfi 2007 őszén felajánlotta egy Szerbiában bejegyzett gazdasági társaság vezetőjének, hogy segít egy uniós pályázat sikeres lebonyolításában. Tette ezt annak ellenére, hogy tudta: nem volt olyan pályázati lehetőség, amelyben részt vehetett volna a szerbiai társaság.

A vádirat szerint a vádlott több alkalommal ígéretet tett arra, hogy kormányzati személyeknél, brüsszeli hivatalnokoknál közbenjár azért, hogy sikeres pályázat révén uniós pénzhez jusson a pályázó. A pályázat sikerének fejében 70 ezer eurót kért, ebből 20 ezret számla nélkül. A pénzt egy kecskeméti étterem mosdójában vette át. Az átvett pénzből később 13 ezer 500 eurót visszafizetett.

Az 57 éves berettyóújfalui vádlott a bírósági perben tagadta, hogy pénzt vett át a sértettől, azt azonban elismerte, hogy a sértettel többször találkozott. A vádlott nem vett részt a tárgyaláson, védője fellebbezett, ezért a per a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik – írja az MTI.

 

A baon.hu a Petőfi Népe lapcsalád tagja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!