Kék hírek, bulvár

2012.11.08. 15:08

Hirtelen felindulásból ölt a prostituált gyilkosa

Többet kért annál, mint amennyiben először megegyeztek, ezért kellett meghalnia a kecskeméti, 20 éves, várandós prostituáltnak.

Zs. D.

Hirtelen felindulásból ölte meg gyilkosa azt a 20 éves kecskeméti prostituáltat, akinek holttestét múlt szombaton hajnalban találta meg egy vasutas Kecskeméten, a Juhász utcában - derült ki azon a sajtótájékoztatón, melyet csütörtökön délután tartottak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon. Mint arról beszámoltunk: a szombaton reggel holtan talált 20 éves prostituált 5 hónapos terhes volt, halálát egy késszúrás okozta. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 35 éves városföldi férfit szerdán fogták el a rendőrök.

A gyilkosság és a nyomozás részleteit Szabó Vendel a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója, valamint Kovács Gábor, a főkapitányság bűnügyi osztályvezetője ismertette.

A 35 éves tettes - vallomása szerint - Kecskeméten, a Mindszenti körúton vette fel a 20 éves Tímeát múlt péntek este. A férfi azt vallotta a rendőrségen: először nem is sejtette, hogy a nő prostituált. A férfi - aki azt állította a rendőrségen, hogy még sohasem volt prostituálttal - azt gondolta, hogy a nő bajban van, ezért állt meg a félreérthetetlen kézmozdulatokra. A Mindszenti körútról a Juhász utcába hajtottak. Út közben megegyeztek abban, hogy 2500 forintért a nő kielégíti a férfit. Mikor megérkeztek a későbbi gyilkosság helyszínére, a nő hirtelen többet kért a légyottért - derült ki a sajtótájékoztatón. Tímea és a férfi összevitatkoztak az áron, majd a kuncsaft - állítása szerint - megkérte a prostituáltat, hogy szálljon ki az autójából. Tímea nem szállt ki, helyette a telefonjáért nyúlt és valakit fel akart hívni. A rendőrségen tett vallomása szerint a férfi ettől megijedt, a kése után nyúlt - amiből egyébként többet is tartott a kocsijában - és egyszer szíven, illetve tüdőn szúrta Tímeát. A nő erre kiugrott a kocsiból, elkezdett futni, de néhány lépés múlva összeesett és meghalt.
 
A sajtótájékoztatón elhangzott: a férfi és a nő között nem került sor szexuális aktusra. A gyilkos elhajtott a helyszínről, a rendőrök pedig - a vasutas szombat reggeli bejelentése után - nagy erőkkel kezdték el kutatni a tettest. Számtalan embert kihallgattak az ügyben, igyekeztek feltérképezni az áldozat kapcsolatait, kuncsaftjainak körét. Kedden a rendőrség bruttó 500 ezer forintot ajánlott fel annak, aki segít nekik a tettes felkutatásában. Szerdára eljutottak a gyanúsítottig: valaki látta, hogy Tímea péntek este beszáll későbbi gyilkosa szürke Daewoo Racerébe. A férfi, miután a rendőrök elfogták és szembesítették a bizonyítékokkal, azonnal bevallotta tettét, amit később a helyszíni kihallgatáson is megismételt.
- A nyomozás hatodik napján tartunk, így nem tudunk még minden kérdésre egzakt választ adni - mutatott rá Szabó Vendel. Az 500 ezer forintos díjkitűzést - mivel a gyanúsítottat elfogták - visszavonta a rendőrség, de azt nem árulták el, hogy a bruttó félmillió forintot kifizették-e valakinek.

Előzetesben a gyilkos

November 9-én, pénteken a bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a 20 éves terhes nő megölésével gyanúsított 35 éves városföldi férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!