Kék hírek, bulvár

2012.11.05. 07:18

Boltot nyitott a város a tanyasi termékeknek

Tanyasi termékeket forgalmazó mintaboltot adott át Kunszentmiklóson Budai Gyula.

Popovics Zsuzsanna (Petőfi Népe)

A Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: az 50 millió forintból megvalósult fejlesztés nem csupán az értékesítést segíti elő, hanem a termelés élénkítését is eredményezi. Azt is kiemelte, hogy a mindez nemzeti forrásból valósulhatott meg.

Kunszentmiklós városa nyerte a pénzt az önkormányzati tulajdonú, helyi tanyasi termékeket árusító mintabolt létesítésére. A boltátadást megelőzően a Felső-Kiskunságban nem volt olyan üzlet, amely napi nyolc órás nyitva tartással árusít a térségből származó élelmiszereket, gyümölcsöket, tejtermékeket, húskészítményeket, háziipari termékeket.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Aki jelen volt a kunszentmiklósi bolt avatásán, vásárfiát is vett a mintaboltban
[/caption]

Bődi Szabolcs kunszentmiklósi polgármester az avatóünnepségen elmondta: a piactéri Magyar Termék Házában bármely árut is veszi le a vásárló a polcról, biztos lehet benne, hogy magyar termékről van szó, ráadásul a környékről származik. Az üzletben kapható zöldség esetében például a termelő neve és a termesztés helye is fel van tüntetve a termék ára mellett. Az első vásárlók megjegyezték: a bolt helyi pékségekből való pékárúja még olcsóbb is, mint a másutt kínált, távolról odaszállított kenyér- és zsömlefélék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!