Kék hírek, bulvár

2012.11.21. 18:12

A baltás gyilkos hétezer forintért adta el a fűrészt

Emberölés és kifosztás miatt áll holnap bíróság elé K. József, aki februárban baltával verte halálra szomszédját.

Zsámbóki Dóra (Petőfi Népe)

Emberölés és kifosztás miatt áll holnap bíróság elé K. József. A vádirat szerint a 47 éves ágasegyházi férfi februárban baltával verte halálra szomszédját. A vádlott és a brutálisan agyonvert 75 esztendős M. Imre régóta ismerték egymást, tanyaszomszédok voltak. K. József korábban többször végzett munkát az idős férfinél, nem ápoltak egymással rossz viszonyt.

Február 14-én, kora délután M. Imre a tanyája mellett lévő akácoshoz indult, hogy tűzifát vigyen haza a település belterületén lévő otthonába. A munkához bepakolt a kocsijába két láncfűrészt és egy baltát is. A tanyáján nekilátott a fakitermeléshez. K. József ugyanebben az időben szintén az erdőbe indult gyújtósért. Előtte megivott egy liter bort, és hóna alá csapott egy baltát. Az erdőbe tartva útja M. Imre tanyája előtt vezetett el, ahol összetalálkozott az akácosban dolgozó bácsival.

A vádirat szerint a két férfi összeveszett valamin, de hogy min, az egyelőre nem derült ki. K. József baltájának élével többször fejbe verte szomszédját. M. Imre összerogyott, és eszméletét is elveszítette.
K. József látva, hogy mit tett, megragadta az idős férfit és behúzta a néhány méterre lévő szőlőbe. A gyilkos eszközt hátrahagyva magához vette M. Imre egyik láncfűrészét, beült a sértett autójába és elhajtott. A férfi Ágasegyházán át Fülöpháza irányába hajtott, de út közben az autóból kifogyott a benzin. A gyilkossággal vádolt férfi ettől sem jött zavarba: leintett egy autóst, aki behúzta a kocsit a faluba.

K. József egy kocsmába ment, ahol 7 ezer forintért vevőt kerített az ellopott láncfűrészre. A rablógyilkos ez után levette a lerobbant autóról a rendszámtáblákat, elrejtette azokat a hóban, és busszal elutazott Kunbaracsra az unokahúgához. A ruháit elégette. A rendőrség aznap este a kunbaracsi házból állította elő K. Józsefet.

M. Imre nem halt meg azonnal. A vérbe fagyott férfire fél órával a bűncselekmény után találtak rá. A bácsit kórházba vitték, de a gondos orvosi ellátás ellenére tudatát már nem nyerte vissza, két hét múlva meghalt. – Halálának közvetlen oka nagy kiterjedésű gennyes beolvadással együtt járó heveny tüdőgyulladás volt – áll a vádiratban.

 

A baon.hu a Petőfi Népe lapcsalád tagja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!