Kék hírek, bulvár

2012.07.11. 13:30

Óvja meg az időseket a trükkös lopásoktól!

A rendőrség felhívja a családtagok, ismerősök figyelmét az utóbbi időben elszaporodott trükkös lopásokra, amelyek célzottan idős korú, 70-80 éves embereket érintenek.

baon.hu

A tolvajok segélykérés címén vagy hivatalos személyeknek kiadva magukat csengetnek be az idősekhez, és azok figyelmét elterelve meglopják őket. Volt már példa rá, hogy arra hivatkoztak, pénzt szeretnének felváltani, telefonálni szeretnének, rosszul vannak, segélyt hoztak vagy épp a nyugdíjas-szelvényt szeretnék ellenőrizni. Gyakori az is, hogy óraleolvasóknak adják ki magukat.

A rendőrség kéri, hogy hívják fel idős ismerőseik, családtagjaik figyelmét arra, hogy ne engedjenek be senkit a lakásba, semmilyen címszó alatt! Ha az illető azt állítja, hogy ő valamilyen hivatalos személy, kérjenek tőle fényképes igazolványt, ha valóban az, akinek mondja magát, lesz nála – még az óraleolvasóknak is van igazolványuk.

Különösen vigyázzanak az idősek a házaló kereskedőkkel, lehetőség szerint nekik se nyissanak ajtót, mert ők szállítják az információt a tolvajoknak arról, hogy mely házakban laknak időskorúak, így azok célzottan csengethetnek be áldozataikhoz. Figyeljünk egymásra, óvjuk meg az időskorúakat a tolvajoktól! [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ne dőljön be a pénzváltós vagy az óraleolvasós trükknek, minden esetben kérjen igazolványt!
[/caption]

Amennyiben bárki bűncselekmény áldozatává válik, azonnal jelezze ezt a két ingyenesen hívható rendőrségi telefonszám – 107, 112 – egyikén, és gondoskodjon arról, hogy a rendőrök kiérkezéséig a helyszín érintetlen maradjon! - olvasható a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság felhívása a Félegyházi Közlöny oldalán.

Ezek is érdekelhetik