Kék hírek, bulvár

2012.07.13. 10:45

Nem találtak bombát a Tőserdő Szépe helyszínén

Bombariadó miatt lezárták a tőserdei Tisza partot, ahol ma délután választanák meg a tini Tőserdő Szépét. Többen dühös üdülőtulajdonosokat sejtenek a bombariadó mögött.

Sz. T./Zs. D.

13:30 Véget ért a bombariadó. A környéken nem találtak bombát. A biztonsági szolgálat fokozta a készültséget: így akik autóval érkeznek a helyszínre, számítsanak arra, hogy ellenőrzik a kocsijukat, illetve a gyalogos vendégek táskáit is átkutathatják.

10:45 Le kellett zárni péntek délelőtt a tőserdei Holt-Tisza partját, ahol ma délután venné kezdetét a Tőserdő Szépe választás. Úgy tudjuk: a lakiteleki önkormányzat 4 fenyegetést is kapott egy-egy levelezőlapon ma reggel, melyeket Lakiteleken adtak fel. Információink szerint nem tartható kizártnak, hogy dühös üdülőtulajdonosok fenyegetnek bombával.

A rendőrség 10 óra körül körbekerítette a területet, várják a tűzszerészek megérkezését. A ma délutánra meghirdetett tini szépségverseny próbái a riadó miatt elmaradtak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata egyelőre csak a bombariadó tényét erősítette meg, bővebb tájékoztatást későbbre ígértek.

- Pénteken reggel 9 óra 10 perckor érkezett a bejelentés a lakiteleki önkormányzattól, hogy fenyegető levelet kaptak a hétvégén megrendezésre kerülő Tőserdő Szépe Országos Hagyományőrző Tiszavirág Fesztivál kapcsán - tájékoztatta a baon.hu-t Nyíkos Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A fenyegető azt közölte az önkormányzattal, hogy bombát fog robbantani a rendezvényen.

- Jelen pillanatban a bombakutatás folyik, illetve a rendőrök próbálják megállapítani, hogy ki a fenyegető - közölte a szóvivő pénteken 11 órakor.

- Jelen pillanatban a bombakutatás folyik, illetve a rendőrök próbálják megállapítani, hogy ki a fenyegető - közölte a szóvivő pénteken 11 órakor. -->

Ezek is érdekelhetik