Kék hírek, bulvár

2012.07.08. 11:43

Lopják az akkumulátorokat

Két adótorony speciális akkumulátorait is ellopták az elmúlt napokban.

baon.hu

Június 18-án éjjel a Jászszentlászló, Vasút utcában lévő rádiótelefon-adóvevő tornya alatti akkumulátor házból elloptak 8 darab nagyteljesítményű telekommunikációhoz használatos akkumulátort, melyek értéke 500 ezer forint.

Ismeretlen tettes a napokban a Petőfiszálláson lévő adótorony területére, feltehetőleg kulccsal bement és 8 darab 12 Voltos speciális akkumulátort lopott el. Az okozott kár 400 ezer forint.

Ismeretlen tettes, tegnapra virradóra egy Nyárlőrincen levő kandeláber trafóját, majd a benne lévő réztekercseket is ellopta. A kár 1 millió forint.

A napokban kifeszítették az ajtaját egy Kecskemét, Kadafalván lévő tanyának, majd szerelvényeket, láncfűrészt, fűkaszát, gázpalackokat, valamint 11 ezer euró készpénzt loptak el. Az okozott kár 3.4 millió forint, a rongálási kár 25 ezer forint.

Június 29. és a tegnapi nap között - miközben a tulajdonos nyaralt – betörték az ajtaját egy Kecskemét, Miklós Gyula utcában lévő lakóháznak és arany ékszereket és műszaki cikkeket vitt el a betörő 350 ezer forint értékben.

Ismeretlen tettesek tegnap hajnalra a Solt külterületén lévő birkahodály kerítését átvágták, majd 65 darab, kb. 30 kg. súlyú növendék bárányt loptak el. Az állatok értéke 1.3 millió forint.

Tegnapra virradóra a Hajós-pincéknél üzemelő benzinkút gázpalack-tárolójának a rácsát elfűrészelte valaki, majd 20 darab töltött gázpalackot elvittek, 411 ezer forint értékben.

A napokban egy kéleshalmi tanyán lévő sertéstelepre a kerítésen át bemászott valaki, majd onnan 5 darab hízósertést lopott el. A tulajdonos kára 225 ezer forint.

Eljárás indult tegnap egy marokkói állampolgárral szemben, akit Tompa külterületén igazoltatott a járőr. Személyazonosságát és magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni nem tudta, ezért előállításra került. A férfi a tiltott határátlépés tényét elismerte. A személlyel szemben Lengyelország rendelt el beutazási és tartózkodási tilalmat. Kiutasítást előkészítő őrizet keretében a Bács MRFK Kiskunhalasi Őrzött Szálláson kerül elhelyezésre.

Ezek is érdekelhetik