Kék hírek, bulvár

2012.06.08. 16:58

Egymást érik a balesetek a megyében

Egymást érik a balesetek Bács-Kiskun megyében péntek délután. Dunatetétlen és Akasztó között ittasság gyanújába keveredett sofőr repült be a kukoricásba, Lajosmizsén megállás nélkül elhajtott a balesetet okozó autós, de Kecskeméten és az 5301-es úton is akadt dolguk a helyszínelőknek.

Zs. D.

Az orvosmeteorológusok szerint ugyan időjárási front ma nem halad keresztül a Kárpát-medencén, de a hirtelen jött hőség dekoncentrációt okozhat, és ronthatja szellemi teljesítő képességünket.
- A közlekedést is zavarja a kánikula. A reflexek ilyenkor tompák, a felhevült aszfalton pedig délibáb jelenség ronthatja a látási viszonyokat - írja a hazipatika.com napi előrejelzése.
A "jóslatot" mi sem bizonyítja jobban, mint hogy péntek délután már öt Bács-Kiskun megyei balesetről kaptunk hírt.

Ahogy arról már beszámoltunk: Szentkirály és Tiszakécske között három autó karambolozott. Ezzel a balesettel szinte egy időben Kalocsa és Kiskőrös között egy VW Transporter és egy Opel ütközött össze. Mindkét jármű Kiskőrös irányába haladt, amikor a már előzésben lévő Transporterre ráelőzött az Opeles. A balesetben a kisbuszt vezető 35 éves szegedi férfi könnyebben megsérült. A helyszínelés félpályás útzár mellett folyt.

Lajosmizsén a Wesselényi és a Dózsa György utca kereszteződésében egy szürke Ford sodort el egy kerékpárost. A balesetet okozó kocsi sofőrje megállás nélkül elhajtott a helyszínről, a rendőrök keresik. A biciklin ülő 19 éves lányt a kecskeméti kórházba szállították a mentők, az elsődleges adatok szerint könnyebb sérüléseket szenvedett.

Néhány perccel a lajosmizsei baleset után érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy Dunatetétlen és Akasztó között egy Honda letért az útról, és az 53-as menti kukoricásban kötött ki. A kocsit egy 73 éves dunavecsei férfi vezette, akinél - a rendőrség tájékoztatása szerint - felmerült az ittasság gyanúja. A sofőrt - könnyű sérülésekkel - a dunaújvárosi kórházba szállították a mentők, ahol vért is vesznek majd tőle, hogy megállapítsák mennyi alkoholt fogyasztott, mielőtt kocsiba ült volna.
17:45 Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta a baon.hu-t, hogy a kórházban vért vettek a sofőrtől, és kiderült, hogy egyáltalán nem fogyasztott alkoholt vezetés előtt.

Négy óra körül Kecskemétre, az Izsáki útra riasztották a mentőket és a rendőröket. Egy pesti nő által vezetett autó próbált meg ráhajtani az Izsáki útra egy autómosóból. Útja átvezetett a kerékpárúton, ahol viszont érkezett egy biciklis. A kocsi fellökte az 54 éves nőt, akit könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők.

Ezek is érdekelhetik